::  Home  ::  Kurdish Chat  ::  Your Account  ::  Kurdish Videos  ::  Forums  ::
Oxiro.Net :: Mijarź bibīne - TŪRKēE DE KĪ TAT
| SERŪPELA FORŪMŹ | LĪSTEYA ENDAMAN| LŹ BIGERE | KOMŹN ENDAMAN | PROFĪLA TE | PEYAMŹN TAYBETĪ | TŹKEVE/DERKEVE |
Information TŪRKēE DE KĪ TAT

Mijareke nū veke Bersīv bide vź mijarź
Oxiro.Net Forum Index » Cihź Silav   
Mijar paž ve :: Mijar pźž ve
NivīskarNivīs
bavewelat
Hevalź Nū
Hevalź Nū

Endambūn: Dec 06, 2007
Nivīs: 9

Sernivīs: TŪRKēE DE KĪ TAT Bersīv bide bi quote

TŪRKēE KUNU$ KIYMETIN BILINSIN,YAZIN OKUNSUN.

Lutvefen, Allah a$kina birilerī bana da söylesin, bu Tūrk dilindekī o guzelim tadi? Bu nasl bīr tat dir kī dilimizin ustunde bal kaymak gībī akip gidiyor.

Yilardan berī bīrīlerī hep bize dilimiz yasak, kulturumuz yasak, biz kendī dilimiz le konu$up yazamiyoruz.
Kendīmizī, kendi dilimizle īfade edemiyoruz dediler.

Bu yerden guge kadar dogrudur.

Am gel gör kī, bize bunu söyliyenler, on yilardir durmadan, butun panlerinde, toplantilarinda, halkala dialogda hep Tūrkēe dīli kulandilar.

Butun yazilarini Tūrkēe yazdilar. Gunlūklerini Tūrkēe Tutular.
Yanź kisacasi Tūrkēe yatilar Tūrkēe kalktila ve Tūrkēe ya$adilar, ruyalarini Tūrkēe görduler.

Adeta kendī tarftarlarina Tūrkēe eytim werdiler.
On, onbź$ yil önce,hīē Tūrkēe bīlmeyen bir anne $īmdī Tūrkēe konu$malar, savunmalar yapabiliyor.

Lutfen benim Tūrkēeye kar$i olduxumū, yada Tūrk diline kar$i herhangi bi alerjimin olduxunu sanmayin. Sanalara da hiē minet etmem.

Ama inanin, nasil kī benim kendī ana dilim olan Kūrtēeya saygim warsa, ayni etapta butun dilere saygim sonsuzdur.

Evet, Dilimiz uzerinde yasklarin oldugunu sagir Sultan bile dudu.

Pekī, Awrupada da, dilimiz uzerinde herhangī bir yasak warmi?
Cūdi de, Gabar da, da dilimiz uzerinde herhangī bir yasak war mi?
Intrnet de, de dilimiz uzerunde herhangī bir yasak war mi?

Lutfen, yeter! Ya bu dilimiz yasak pel ū pūē laflari birakin, ya da gelin bu guzelim dili kulturu layik oldugu yere oturtalim onu gözbebeximiz gibi koruyalam.

Belkī birileri gucenebilir, ama lutfen birakin da halk kurkmadan iēinde gelenī orta yere koysun. Koysun ki eksikler, hatalar hatta suēlar orta yere serilsin.

Bana göre Kurtēenin zayif kalmasi, gźrilenmesi, okunup yazilmamasi bu halkin suēū degil.
Bu suē yilardan beri bu halk la ya$amin her alaninda Tūrkēe dialog kuranlarin dir.
Bu suē yelardan beri butun panelerinde, toplantilarinda vs Tūrkēe kun$anlarin dir.

Ba$ta yazar, gazetecī, Welatparźzim diyenleri ve herkesi, bu dil ogruna tala wźran olmu$ degerlerin hatiri iēin Kūrtēe dilini ya$atmaya davet ediyorum. Lutfen
Bimīnin di nava xźr ū xwa$iyź de. Bijīn li ser Ruhź Netewī.

Bavź Welat
bavewelat@yahoo.de
NivīsNivīsīn:
Wed Dec 12, 2007 1:04 am
Top of PageProfīla endamź/endaman bibīnePeyameke taybetī bižīneE-mail bižīne
Bawer
Koma Rźveberī
Koma Rźveberī

Endambūn: May 15, 2007
Nivīs: 95

Sernivīs: Bersīv bide bi quote

Bavź welat tu rast dibźjī lź ez heyrana ēavźn te xwezī te vī nźrīna xweya xwežik bi kurdī binvīsīya ku hź bźhtir bibūya hižyarīyek baž.
Lź dīsa jī spas ez hźvīdikim ku nivīsźn te źn jivir pźda bi kurdīyek xwežik bźn nivīsin emź dilža ū bextewar bibin.
Silav ū rźz
Bawer Very Happy
Thu Dec 13, 2007 4:33 am
Top of PageProfīla endamź/endaman bibīnePeyameke taybetī bižīneHere malpera žandkerźMSN Messenger
Nivīs paž ve:   
Hemū saet GMT + 10 Saet
Mijareke nū veke Bersīv bide vź mijarź
Oxiro.Net Forum Index » Cihź Silav  

Here:  
Key
  Tu nikarī nivīseke nū binivīsī li vź bežź
Tu nikarī bersīv bidī li vź forūmź
Tu nikarī nivīsźn xwe serast bikī li vź forūmź
Tu nikarī nivīsźn xwe jźbibī li vź forūmź
Tu nikarī deng bidī anketekź li vź forūmź

Ēźkirin ji aliyź phpBB © 2007, 2008 Koma phpBB